Podcast

Afsnit

5

Familiens fikspunkt

Del podcast

Majli Sofie Knappes far fik tarmkræft med spredning til blandt andet leveren, før Majli begyndte i skole – og døde foråret før Majli begyndte i 3. g. Hele vejen igennem sin fars sygdomsforløb holdt Majli sig tæt på sin far.

Cykelturene ud i naturen blev til gåture ned ad vejen, da faren skulle komme sig efter operationerne. Og gåturene blev til samvær i sofaen, da han blev endnu mere syg. Men nærværet mellem Majli og hendes far var usvækket.

Majli fulgte på tætteste hold, hvordan kræften og medicinens bivirkningerne forvandlede hans krop. Det er voldsomme indtryk at få for et barn. Men Majli insisterede på, at hun ville følge med. Hendes far var familiens samlingspunkt, både da han var rask, syg og døende.

Lyt til Julies samtale med Majli, og hør, hvad det har betydet for Majli at vokse op med en alvorligt syg far, der dør, da hun er teenager. Og hvordan det efterfølgende har påvirket hende som voksen.

Dokumentaren med Majli hedder ‘Et forbandet år’ og handler om tre teenageres liv med deres kræftramte forældre. Filmen kan ses her: https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000000856/et-forbandet-ar 

Medvirkende

Majli Sofie Knappe

Tilrettelæggelse

Julie Bondo Gravesen og Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

FØLG Socialt Indblik