Podcast

Afsnit

Bonusafsnit

Kan jeg tillade mig at være glad, når mit barn er anbragt? Interview med Mira Milling fra ”Forælde i fokus”

Del podcast

”Jeg skammer mig over, at jeg glæder mig over, at fuglene synger om morgenen. For hvordan kan jeg det, når jeg ikke har mit barn hos mig?”

Ordene kommer fra en forælder til et anbragt barn, og de faldt i en netværksgruppe for anbragte børns forældre, fortæller Mira Milling, der er projektleder for projektet ”Forældre i fokus”.

”Alle følelser i forbindelse med en anbringelse er svære. Selv de positive følelser. Derfor bruger vi meget tid på at tale med forældrene om: Hvem er du som menneske? Hvad gør dig glad i livet? Hvad giver dig energi? Ting, der definerer dig ud over dit forældreskab, for det betyder noget at finde sig til rette, når man skal være forældre på afstand,” siger Mira Milling i podcasten.

I et særligt bonusprogram i podcastserien ”Kasseret? Anbragte børns forældre fortæller” kan du høre om de tanker og udfordringer, som forældre til anbragte børn sidder tilbage med efter anbringelsen.

Noget af det, der særligt fylder, er sorgen, fortæller Mira Milling.

”Det er jo meget sorgfyldt, når man har drømt om at være en familie. Og jeg har stadig ikke mødt nogen forældre til anbragte børn, der ikke har haft den drøm. Og jeg har heller ikke mødt nogen, der ikke elsker deres børn lige så højt, som alle vi andre elsker vores børn. Så jeg tænker, at det er deri, sorgen ligger. I savnet og i det tabte forældreskab,” siger Mira Milling, der mener, at det er vigtigt med en større opmærksom på forældrenes sorg og krisetilstand, men også betydningen af, hvordan de bliver mødt i systemet.

”Rigtig mange forældre føler sig talt ned til og føler sig besværlige og forkerte. Så det med at møde en, man føler respekterer én som menneske, betyder meget,” fortæller Mira Milling.

I seriens program 5 fortæller Jens om, hvordan han er gået fra at være vred og imod anbringelsen til at få styr på sin vrede og acceptere anbringelsen. Og netop accepten mener Mira Milling kan have en stor betydning.

”Det har en stor betydning, at forældre når dertil på et tidspunkt. Det er både for at kunne være i sig selv og være et helt menneske, men i høj grad også i forhold til samarbejdet. Det gør en stor forskel i forhold til børnene, at der ikke er den konflikt.

Medvirkende

Mira Milling, projektleder for projektet ”Forældre i fokus”

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

FØLG Socialt Indblik