Podcast

Afsnit

19

Minikursus i Marte Meo: Vent nu på børnene

Del podcast

”Børnene er i nuet, og vi kan lære ekstremt meget af børn. Vi skal lære at gå ned i tempo og være mere til stede i det nuværende øjeblik sammen med børnene. Fordi når vi gør det, så er vi nede i essensen af pædagogik. Børn er optagede af alt det kvalitative, hvor vi voksne er så optagede af kvantitet og at komme videre,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen i ugens afsnit af Pædagogisk kvarter.

Programmet fortsætter det minikursus om metoden Marte Meo, som vi påbegyndte i sidste program.

I ugens program sætter vi spot på flere af de samspilselementer, som er centrale i Marte Meo-metoden. Og et af dem er netop at vente. Vi skal nemlig ifølge Anja Kristine Hvidberg Olsen være langt mere opmærksomme på, hvordan vores tempo både stresser os selv og overser mange af børnenes pointer.

”Det handler om at se børnenes initiativer. Altså hvad er det, de viser os, at de er optagede af? Hvad er det, de siger? Hvad er det, de gør i samspillet? Og når vi gør det, så får vi også blik for, at vi kan vente på børnenes initiativer. At vi venter på, at de færdiggør dem, og at vi afventer deres respons i stedet for, at vi alt for hurtigt er væk igen. Som når vi hurtigt stiller et spørgsmål uden faktisk at vente på, at de får mulighed for at svare,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen, der opfordrer til, at man sætter tempoet på dagsordenen i dagtilbuddet.

Hvordan man arbejder med at bruge det at vente som pædagogiske greb, fortæller Anja mere om i podcasten, ligesom hun taler om samspilselementerne turtagning og udvælge iniatitiv.

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

FØLG Socialt Indblik