Podcast

Afsnit

22

Sæt fokus på den pædagogiske udvikling – med Anja Kristine Hvidberg Olsen og Camilla Kyndby

Del podcast

Børn såvel som voksne udvikler sig. Men hvordan følger pædagogikken med? Det tager vi op i afsnit 22 af ”Pædagogisk kvarter”.

For med det pres, der er ude i den pædagogiske sektor, er den pædagogiske udvikling helt afgørende, mener cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anja Kristine Hvidberg Olsen, der er fast ekspert i programmet.

”Når vi har så travlt, så kommer vi nemt til at løbe i hver vores retning. Og vi kommer nemt til at reproducere en praksis, som ikke virker, fordi man ikke finder nye veje til, hvordan man kan justere på sin egen tilgang. Det er de refleksioner, som vi skal huske, når vi har travlt,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen.

I ugens program har vi en gæst med. Det er Camilla Kyndby, der er uddannet ergoterapeut og certificeret coach, og så er hun en del af Kompetenceuniverset, der udvikler materiale til kompetenceløft af det pædagogiske og socialfaglige område.

I programmet, der er lidt længere end normalt, fortæller de, hvordan både den enkelte pædagog eller hele personalegruppen i dagtilbud, skole, SFO eller anden institution kan se nysgerrigt på egen pædagogisk praksis og sætte udviklingen øverst på dagsordenen.

Det handler både om det helt grundlæggende menneskesyn hos dig selv og kollegerne, samt hvad og hvilke børn der ’trigger’ dig i hverdagen.

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen og Camilla Kyndby

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

FØLG Socialt Indblik