Afsnit: 4

4. Når forældre og skole samarbejder af lyst, så støtter det børnenes fællesskaber – med Kirsten Birk Lassen

Samarbejdet med forældre i skole og dagtilbud skal ikke være en sur pligt. Det skal være af lyst. Og det skal være et fællesskab, hvor forældrene har en aktiv rolle. Det skal det blandt andet fordi, det er med til at støtte børnenes dannende og inkluderende fællesskaber.

Men hvad er så sådan et fællesskab mellem skole/dagtilbud og forældre og skole? Hvordan kan lærere og pædagoger være med til at facilitere det? Og hvad betyder det for børnene og for skolen?

Det tager vi fat på i det sidste afsnit af miniserien om netop hvad, forældresamarbejdet i skole og dagtilbud kan. Og hvordan man i skole og dagtilbud kan arbejde med det.

Til at fortælle mere om det har vi Kirsten Birk Lassen, der er foredragsholder og konsulent, hvor hun hjælper skoler og dagtilbud med at understøtte forældreinvolvering og bestyrelsesarbejdet. Og så har hun selv siddet i skolebestyrelsen og er tidligere forperson for Skole og Forældre København.

Du kan læse mere om forældresamarbejdet i artiklen Der er brug for et nyt forældresyn, hvor det handler om fællesskab mellem forældre, børn og skole

Medvirkende

Kirsten Birk Lassen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Kirsten Birk Lassen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik