fbpx
Min OCD er min største sårbarhed, men samtidig min største styrke. Vi skal blive bedre til at tale om nuancerne i OCD
”Jeg er taknemmelig for, at OCD’en har givet mig muligheden for at lære mig selv godt at kende samt givet mig forståelsen for, hvordan det er at have OCD samt leve med en psykisk lidelse”. Sådan skriver Maja Mette Østerhaab Andersen, der som 11-årig blev diagnosticeret med OCD. Hun giver i indlægget et indblik i, hvordan det er for hende at leve med OCD. Og så slår hun et slag for, at vi udrydder sætninger som ”Det er min OCD”, når nogen beskriver årsagen til deres behov for orden.
9. januar 202511 min læsning
Kollektiv læring skaber varig forandring på arbejdspladsen
Forskning viser, at kun 8-12 procent af læring fører til forbedringer og udvikling i den enkelte organisation, når medarbejdere sendes på kursus. Arbejdspladslæring skal derfor i højere grad forstås som lokale og handlingsorienterede interventioner. Det er muligvis det vigtigste bud på at fremtidssikre velfærden, så vi på samme tid kan skabe lokal kvalitet, skalerbarhed og infra-struktur. Sådan skriver Niels Christian Barkholt, direktør i Social Talks.
5. december 202416 min læsning
Jeg mærker, at den ret massive skyldfølelse, jeg har haft over skærmbrug, er ved at vige for noget andet
”Vi er nødt til at se bredere på tingene end blot at se på, hvor meget vi bruger telefonen, og gå efter at lægge den væk. Måske kommer vi rent faktisk i bedre trivsel alene ved at skrue ned for forbruget, men hvorfor kan vi så ikke bare lægge den i skuffen? Måske er der en faktor, som betyder mere end blot den enkeltes viljestyrke.” Sådan skriver speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Pernille Juul Darling, der selv har prøvet at se på sit skærmbrug.
29. august 202411 min læsning
Når vi ikke forstår volden, får den lov til at fortsætte
Hvis vi ikke handler, så kommer vi en dag til at skulle sige undskyld til rigtig mange børn, nu som voksne, fordi vi svigtede dem i retssystemet og ikke havde blik for den vold, der faktisk foregik. Sådan skriver Iben Elene Oksfeldt fra Litehouse Consult og Niels Christian Barkholt, direktør i Social Talks. De beskriver det, de kalder ’fire forskellige virkeligheder’, som de har erfaret, at volden typisk bliver tolket ind i, og som de mener er vigtige at kende, fordi de hver især får afgørende konsekvenser i praksis, når konflikten skal håndteres.
22. august 20248 min læsning
Børn med autisme bliver isoleret fra sociale fællesskaber. Men sådan behøver det ikke være
Mange af de vanskeligheder, vi ser, at børn, unge og voksne med autisme udvikler, skyldes ikke autismen i sig selv. Det skyldes omgivelserne. Sådan skriver psykolog Juana Jeppesen, der har indgående viden og erfaring indenfor autismeområdet og i foråret udgav bogen “Sådan møder du dit barn med autisme – en håndbog til forældre”. Hun ser, at mange børn med autisme bliver isoleret, fordi rammerne ikke er tilpasset børnene.
15. august 20248 min læsning
Flere

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev

Du får god, seriøs og konstruktiv journalistik i form af artikler og podcasts. Direkte i din indbakke hver uge.