fbpx
Serie: Natur
Alkoholambulatorium har rykket behandlingen udenfor: ”Skoven hjælper med at sætte ord på det svære”
Når man efter mange års misbrug lægger alkoholen på hylden, er den store opgave at nå ind til det, der ligger bag, og at skabe et liv, hvor man trives og mærker sig selv. I Halsnæs Alkoholambulatorium er naturen en del af behandlingen. Her åbnes sanserne. Og når man taler om træernes stærke rødder, skarnbassens kamp eller om grenen, der har smidt sit beskyttende lag, bliver det nemmere også at tale om sig selv. Socialt Indblik er taget med til udendørs alkoholbehandling ved Arresø.
2. november 202312 min læsning
Et bad i skovens varierede natur kan hjælpe mennesker med stress og depression
Den fugtige skovbund under fødderne. Duften af grannåle. Hænderne, der følger træernes krogede grene. Skovens atmosfære og varierede natur kan hjælpe mennesker med blandt andet stress, depression og diagnoser som ADHD til at finde ro og balance, fortæller skovbadsguide Ann Berit Frostholm, da Socialt Indblik tager med i skovbad på Nordfyn.
14. september 20238 min læsning
Udsatte unge vinder fodfæste, når terapien rykker ud i naturen
Ved et knitrende bål, med en snittekniv i hænderne eller på vandring gennem skoven, er det lettere at nå ind til anbragte unge end i det traditionelle terapirum. Kroppen vågner under åben himmel, og færdigheder i friluftsliv kan hjælpe udsatte unge til at slå nye rødder. Afgørende er det, at hele netværket omkring de unge, giver næring til de nye selvfortællinger.
14. september 202311 min læsning
Laboratorium i Svanninge Bjerge udvikler nye metoder til at hjælpe udsatte unge i naturen
Myrernes hierarki. Udsigten over istidslandskabet. Eller at balancere på en træstamme hen over skovens vandløb. Det kan alt sammen løfte de socialfaglige indsatser for unge, der kæmper med fx misbrug, kriminalitet eller psykisk sårbarhed. Det viser erfaringerne fra ”Natur til et godt liv – Laboratoriet” i Svanninge Bjerge. Tag med, når leder Caroline-Marie Vandt Madsen viser Socialt Indblik naturens potentialer i de grønne bakker.
7. september 202312 min læsning
Forsker: Giv natur på recept
Naturen har et kæmpe uudnyttet potentiale – for mennesker, der kæmper med psykiske lidelser som depression, angst og stress, men også for fx udsatte unge og demente, fortæller Dorthe Varning Poulsen, der forsker i sammenhængen mellem naturen og menneskers fysiske, mentale og sociale sundhed. Vi burde i langt højere grad anerkende naturen som en del af den rehabiliterende indsats, ligesom man gør i flere andre lande.
7. september 20237 min læsning
Naturen stabiliserer voldsramte kvinder og børn
Jord mellem hænderne, regndråber på kinden eller iskoldt vand på kroppen. I Krisecenteret Danner bruges naturen til at vække instinkter og sanser – og til at genskabe de fortællinger, som kvinderne har mistet i de voldelige forhold.
23. april 20217 min læsning

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev

Du får god, seriøs og konstruktiv journalistik i form af artikler og podcasts. Direkte i din indbakke hver uge.