fbpx

Handicap

Nutidens handicapaktivisme skaber håb

Som barn fyldte handicappet næsten alt for Lone Barsøe. Blandt andet fordi lægerne var fokuseret på at operere handicappet og gøre hende ’normal’. Så som teenager tog hun selv magten over, hvordan handicappet skulle fylde i hendes liv. Det blev starten på en livslang aktivisme, hvor Lone det meste af livet har søgt efter en ny måde at tale om handicap på. I bogen ”Jeg leder efter en ny måde at tale om handicap på” fortsætter hun denne søgen og aktivisme og giver samtidig stafetten videre til nye handicapaktivister som fx forfatter Caspar Eric og politisk debattør Sarah Glerup.
21. september 202310 min læsning

Caspar Eric: “Jeg leder efter en ny måde at tale om handicap på”

”Vi er som handicappede opdraget til at klare den. Og så klarer vi den. Og måske er det også derfor, at en fælles handicapaktivisme udebliver i Danmark”, siger Caspar Eric i et interview til bogen ”Jeg leder efter en ny måde at tale om handicap på”. Bogen rummer bidrag fra en række forskere og interviews af Lone Barsøe med både unge og erfarne handicapaktivister. Her bringer vi et uddrag af bogens interview med forfatteren Caspar Eric.
21. september 202315 min læsning

Handicaptalsmand ser store problemer for retssikkerheden i Grønland: Ny handicapbevægelse vil have borgernes historier frem i lyset

Alt for mange grønlændere med handicap får ikke den hjælp, de har behov for og er berettigede til, mener handicaptalsmand i Grønland, Anja Hynne. Og problemet er skjult bag et stort mørketal, mener hun. Med inspiration fra den danske bevægelse #enmillionstemmer vil en række organisationer i Grønland derfor skabe en ny borgerbevægelse, der skal skabe opmærksomhed om vilkårene for mennesker med handicap i Grønland.
16. maj 20235 min læsning

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev

Du får god, seriøs og konstruktiv journalistik i form af artikler og podcasts. Direkte i din indbakke hver uge.