Afsnit: 2

At ansætte en autistisk medarbejder er som at have en kanariefugl på skulderen – interview med direktør i Specialisterne Carsten Lassen

”85 procent af de mennesker, der lider af autisme, står udenfor arbejdsmarkedet. Alene af den grund at arbejdspladserne ikke rummer dem. Også selvom de er specialister. Vi taler om folk, der har ph.d.-grader i matematik eller andet, som får deres liv til at gå med at køre med pizzaer eller gå med aviser”.

Sådan siger Specialisternes direktør Carsten Lassen, som i et nyt afsnit af podcastserien ”De sociale iværksættere” fortæller om, hvordan Specialisterne bygger bro til virksomheder og skaber meningsfulde jobs for autistiske mennesker i virksomheder, som har brug for deres særlige evner.

Virksomheden blev stiftet af Thorkil Sonne, efter at hans søn som treårig blev diagnosticeret med infantil autisme.

Målet var og er stadig at ændre samfundets holdning til mennesker med autisme. Ambitionen er ifølge virksomhedens nuværende direktør Carsten Lassen ikke mindre end at revolutionere arbejdsmarkedet og gøre det langt mere bæredygtigt. Fordi ikke alene autisterne, men hele arbejdsmarkedet, kan vinde ved det, mener han. Og målet er på verdensplan at skabe en million jobs til mennesker med autisme.

Specialisterne opererer i dag fra Ballerup, og Specialisterne Foundation samarbejder med partnere 35 steder i 13 lande internationalt.

Hør historien om Specialisterne og virksomhedens ambitioner. Og så skal du høre, hvad Carsten Lassen mener med, at det at ansætte en autistisk medarbejder er som at have en kanariefugl på skulderen.

web annonce test1

Podcastserien er produceret og udgivet af Socialt Indblik støttet af EKKOfonden.

Tilrettelæggelse

Anne Anthon Andersen (red. Rikke Bergquist)

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Anne Anthon Andersen (red. Rikke Bergquist)

Lyt til Socialt Indblik