Afsnit: 6

Det handler ikke om dine følelser, når du hjælper andre mennesker.  Interview med Anne-Mette Sohn Jensen

Hvilke følelser er mine? Og hvilke er dine?

Det spørgsmål skal man ifølge Anne-Mette Sohn Jensen stille sig selv, når man arbejder i følelsesmæssigt belastende job. Hun illustrerer det sprogligt med det, hun kalder en ”følelsesmæssig hulahopring”.

”Jeg tegner en usynlig cirkel rundt om mig selv, og så tænker jeg på, hvilke følelser hører egentlig til herovre hos mig? Hvordan har jeg det? Hvordan føler jeg det? Og hvad hører egentlig til hos den anden, som jeg er ansat til at hjælpe? Og de to er ikke altid de samme,” siger Anne-Mette Sohn Jensen, der i dette program fortæller, hvordan man kan bruge begrebet compassion og ikke mindst selfcompassion som redskab til at undgå at løbe tør for omsorg.

”Min øvelse som professionel er at være mere opmærksom på de følelser, der er hos den, jeg er ansat til at hjælpe, end mine egne følelser. Men hvis man er ekstremt presset, hvis man er stresset, eller hvis der er højt tempo, så kan det tippe over, og så kan man komme til kun at handle ud fra sin egne følelser,” fortæller hun blandt andet.

I podcasten fortæller hun blandt andet om, hvordan man så kan træne compassion, hvordan du kan arbejde med en meditationspraksis, og hvordan du bruger øvelsen fiskerbænken.

Anne-Mette Sohn Jensen er pædagog og cand.pæd. i pædagogisk psykologi, og så er hun forfatter til flere bøger, blandt andet bogen ”Omsorgstræthed – syv forebyggende principper”.

Medvirkende

Anne-Mette Sohn Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Anne-Mette Sohn Jensen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik