Afsnit: 50

Drop pligtopgaverne og leg med børnene. Med Nina Worsaae Strauss og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Vi skal lege, og vi skal smitte med vores engagement. For det vækker glæde, og det understøtter de stærke fællesskaber blandt børnene, og det skaber tryghed,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen i denne uges udgave af ”Pædagogisk kvarter”, der handler om leg, og om hvorfor voksne skal blive ved med at lege med børnene.

Hun opfordrer til, at personalet tør gå lidt uden for egen ’komfortzone’ og ikke er så bange for kollegernes reaktioner, når de leger med.

Med i ugens afsnit er igen Nina Worsaae Strauss, der er pædagogisk leder i Eventyrhaven i Valby. Hun oplever, at legen og spontaniteten er truet.

”Legen er noget, vi hele tiden skal være opmærksomme på. For vi kan blive pakket ind i rutiner og struktur. Vi skal blive rigtig meget bedre til at pakke alle de ting, som vi skal, væk og så bare være nærværende. Jeg tror, det handler om at prioritere. For hvad skal vi egentlig nå?” siger Nina Worsaae Strauss, der fortæller mere om, hvordan de i Eventyrhaven prioriterer legen.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Nina Worsaae Strauss og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Nina Worsaae Strauss og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik