Afsnit: 56

Ensomhed er fællesskabets ansvar. Med Anja Kristine Hvidberg Olsen og Anne Søgaard

Ensomhed er ikke det enkelte barns ansvar. Det er fællesskabets ansvar. Og det er i fællesskabet, at vi skal hjælpe børn, der er ensomme. Det mener pædagog og forfatter Anne Søgaard, der har introduceret begrebet vensomhed.

Hvad det så er, fortæller hun om i ugens udgave af ”Pædagogisk kvarter”, hvor Anja Kristine Hvidberg Olsen som altid er med som fast ekspert. Hun husker selv, hvordan hun kunne være ensom som barn, uden at der var en voksen, der lagde mærke til det.

Anja Kristine Hvidberg Olsen ser, at ensomhed i dag er noget, der fylder mere hos børnene, end vi måske går og tror.

For Anne Søgaard skal alle børn være vennevigtige, og derfor skal vi i blandt andet dagtilbud og skole skabe en vensom kultur. Det fortæller hun om i ugens afsnit, og i næste afsnit fortæller hun, hvordan vi så skaber den vensomme kultur.

Anne Søgaard er uddannet pædagog og har skrevet bogen Vensomhed. Hun holder foredrag og workshops og arbejder med at skabe en kultur, der fremmer trivsel og venskaber blandt børn og unge.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen og Anne Søgaard

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen og Anne Søgaard

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik