Afsnit: 6

Entreprenørskab hjælper udsatte unge til stolthed, uddannelse og job. Om den socialøkonomiske virksomhed Grennessminde

Hvordan kan man bruge håndens arbejde og entreprenørskab til at hjælpe udsatte unge til stolthed, uddannelse og måske et job?

Det undersøger journalist Anne Anthon Andersen i dette afsnit af ”De sociale iværksættere”. Hun har besøgt Grennessminde i Taastrup – den socialøkonomiske virksomhed, som er bo-, arbejds- og uddannelsessted for unge med særlige behov.

Det er unge, der har haft så meget at kæmpe med i barndommen, at de er strandet et sted, hvor uddannelse, arbejde og livet i almindelighed synes fuldstændig uoverskueligt.

Med værktøj i hånden, et konkret byggeprojekt eller et dyr, de skal passe, bliver opgaven overskuelig og meningsfuld. Her oplever de unge, at de gør en forskel.

Vi møder STU-eleverne Katrine og Patrick, værkstedslærerne Lars og Maria og Grennessmindes direktør Andreas Rasmussen.

Katrine fortæller om, hvordan hun efter flere års massiv angst og isolation pludselig har fået mod på at arbejde med mennesker, mens Patrick fortæller om, hvorfor det er meget lettere for ham at lære af at bygge end at skrive.

Og så skal du høre direktør Andreas forklare, hvordan det er lykkedes Grennessminde at skabe en bæredygtig socialøkonomisk virksomhed.

web annonce test1

Podcastserien er produceret og udgivet af Socialt Indblik støttet af EKKOfonden.

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik