Afsnit: 15

Forældre gør det godt, hvis de kan

”Der er så mange usagte ting i forældresamarbejdet, som vi skal blive bedre til at få sagt,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen i 15. afsnit af podcasten ”Pædagogisk kvarter”.

Emnet i denne uge er forældresamarbejdet. Noget, som ifølge Anja Kristine Hvidberg Olsen både for pædagoger og forældre kan være svært og forbundet med konflikt.

Hun opfordrer derfor pædagoger og lærere til at være mere åbne over for forældrene. Og til at de fra start bruger tid på at sætte en ramme for samarbejdet.

”Det er vigtigt, at forældre og pædagoger får talt om rammen for samarbejdet, inden vi står og træder os selv over tæerne, fordi vi har svært ved at få sagt tingene direkte,” siger hun og fortsætter:

”Jeg tror, der er mange forældre, der kan genkende det her med at føle, at de professionelle pædagoger vurderer deres forældreskab, når de træder ind i institutionen. Og omvendt så tror jeg, at der er rigtig mange pædagoger, der kan genkende også at være lidt usikre i nogle situationer med forældrene. Skal jeg hjælpe forælderen? Eller vil jeg underminere forældrene, hvis jeg går ind og spørger, om jeg skal tage over her eller gøre noget? Så vi skal håndtere den usikkerhed på forhånd.”

I podcasten fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen om, hvordan man får en god start på forældresamarbejdet, og hvad man kan gøre, når det er på vej ind i en konflikt.

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik