Afsnit: 7

Forældresamarbejdet er afgørende for anbragte børns trivsel

”Succesen af anbringelsen afhænger af, at man også får hjulpet forældrene,” siger formanden for De Anbragtes Vilkår, David Adrian Pedersen, i sidste afsnit af vores podcastserie om forældre til anbragte børn.

I programmet taler han med Vivi Nielsen, der er landssekretær for Forældrelandsforeningen, der støtter og rådgiver forældre til anbragte børn.  Podcastserien fortæller historien om de anbragte børns forældre. Om deres sorg og kamp for at blive anerkendt som forældre, selvom deres barn er blevet anbragt.

For Vivi Nielsen er der alt for lidt fokus på det sorgfulde i anbringelsen og på at hjælpe forældrene efter anbringelsen.

”Det er meget vilkårligt, hvad forældrene får af støtte. Nogle får slet ikke noget støtte. Vi hører jo, at når barnet er anbragt, så siger kommunen, ’pyh, det var godt’. Og så glemmer de, at der faktisk også er en opgave i forhold til at støtte forældrene til at komme videre og til at kunne håndtere det at være forældre til et anbragt barn. Det er jo en ny identitet for forældrene. Det er sorgfuldt, og det er en stor krise at komme i,” siger Vivi Nielsen i podcasten.

For David Adrian Pedersen og De Anbragtes Vilkår handler hjælp og støtte til forældrene også om at hjælpe børnene. Han ser derfor gerne, at opholdssteder og plejefamilier får flere ressourcer til opgaven.

”Jeg ved, at nogle opholdssteder og institutioner oplever at have utroligt travlt. Jeg kunne derfor godt ønske mig, at man som kommune tager ansvar for, at opholdssteder og plejefamilier får nogle flere ressourcer og hjælp til denne her opgave. At der måske på et opholdssted bliver ansat en person, som har ansvaret for, at samarbejdet med forældrene vedligeholdes og styrkes. Hvis det så betyder, at man skal afsætte en halv månedsløn ekstra på en kontrakt, ja så er det altså givet utroligt godt ud i forhold til anbringelsen – også i det lange løb,” siger David Adrian Pedersen.

I programmet taler David Adrian Pedersen og Vivi Nielsen om, hvad forældresamarbejdet betyder for både børn og forældre, og hvordan opholdssteder og plejefamilier kan vedligeholde og styrke relationen mellem børn og forældre.

Medvirkende

David Adrian Pedersen, formand for De Anbragtes Vilkår og Vivi Nielsen, landssekretær for Forældrelandsforeningen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

David Adrian Pedersen, formand for De Anbragtes Vilkår og Vivi Nielsen, landssekretær for Forældrelandsforeningen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik