Afsnit: 41

Giv overdrevet meget ros til børn med ADHD. De kan vildt mange ting. Med Manu Sareen og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Hvordan er det som barn at have ADHD? Og hvad skal pædagoger og lærere være opmærksomme på, når de skal hjælpe og støtte børn med ADHD?

Det fortæller Manu Sareen og Anja Kristine Hvidberg Olsen om i en udvidet udgave af ”Pædagogisk kvarter”. De har begge selv oplevet et børneliv med ADHD, og de har i dag en stor viden og erfaring med, hvordan man som lærer og pædagog kan støtte børn med ADHD.

Manu Sareen er formand for ADHD-foreningen og fik for seks år siden selv diagnosen. Og programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen blev for to måneder siden selv diagnosticeret med ADHD.

De fortæller, hvordan det var for dem at vokse op med ADHD, uden de vidste det. Og de fortæller om, hvordan de i dag lever med deres ADHD som både en positiv kraft og en udfordring.

Nogle af de pointer, du får med, er, at børn med ADHD skal have ’overdrevet meget ros’, at der skal tages hensyn, uden det bliver tydeligt for alle, og at man som lærer og pædagog skal holde øje med børnenes udmattelse på grund af deres ADHD.

Manu Sareen er formand for ADHD-foreningen, forfatter, coach, rådgiver, uddannet socialpædagog samt tidligere minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Manu Sareen og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Manu Sareen og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik