Afsnit: 68

Hjælp barnet med at finde den indre motivation. Med Ib Ravn og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Man hører indimellem nogen, der frustreret siger, ’børnene er jo dybt umotiverede’. Og der bliver jeg altid lidt nysgerrig. For findes der i virkeligheden umotiverede mennesker?”

Sådan indleder Anja Kristine Hvidberg Olsen denne uges ”Pædagogisk kvarter”, der netop handler om motivation og selvbestemmelse.

Ugens gæst er Ib Ravn, der er ph.d. og lektor på DPU i Emdrup under Aarhus Universitet. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andet bogen med titlen ”Selvbestemmelsesteorien”.

”I selvbestemmelsesteorien tager man et skridt væk fra spørgsmålet om, hvor motiveret du er. Man ser snarere på, hvad det er for en slags motivation? Alle mennesker er jo motiveret på en eller anden måde. I selvbestemmelsesteorien peger man på arten, karakteren, eller hvad for en slags motivation er det, som man forsøger at invitere børn og andre mennesker ind i? Er det noget man gør, fordi man presses til det, eller fordi man gerne vil være med?” siger Ib Ravn i programmet.

I programmet giver han en kort introduktion til selvbestemmelsesteorien og forskellen mellem indre og ydere motivation. Og Anja Kristine Hvidberg Olsen peger på, hvordan man kan bruge den viden som pædagog i et dagtilbud eller skole.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Ib Ravn og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Ib Ravn og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik