Afsnit: 46

Hvad kan vi bruge normeringerne til? – med Nanna Kornerup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Vi skal ikke kun diskutere normeringer. Vi er nødt til at begynde at tale om, hvilken kvalitet vi ønsker i dagtilbuddene.

Det fortæller Nanna Kornerup, formand for organisationen ”Børns Værd”, mere om i ”Pædagogisk kvarter”.

For én ting er, hvad tallene i en kommune eller i et dagtilbud siger om normeringerne. Noget andet er, hvordan det så konkret ser ud i institutionerne, fortæller både Nanna Kornerup og programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen, der hører om situationer med én voksen til 24 børn.

Ifølge de to skal vi derfor ikke kun ensidigt fokusere på normeringer. Vi skal fokusere på, hvad vi mener, et godt dagtilbud skal indeholde, og hvad kvalitet er. Og så skal vi beslutte, hvordan vi kommer derhen.

For Anja Kristine Hvidberg Olsen er det helt afgørende, at det ikke kun handler om antallet af medarbejdere i dagtilbuddene, men også om, hvem der arbejder der.

”Det er helt afgørende, at vi har uddannet personale i vores dagtilbud. Men udfordringen lige nu er, at det uddannede personale, der allerede er derude, ikke kan udføre deres arbejde, fordi betingelserne er så ringe. Og derfor forsvinder de til andet arbejde,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Nanna Kornerup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Nanna Kornerup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik