Hvad vinder vi ved at skrive om psykisk sygdom? Med forfatter Trisse Gejl live fra Folkemødet

Forfatteren Trisse Gejl var fire år, da hendes mor sprang ud ad vinduet. Tog sit eget liv. Måske mens hun vaskede vinduer. Måske var spanden bare et skalkeskjul. Trisse Gejl har aldrig fået svaret.

For efter moderens død samlede hendes far alle moderens ting, tændte et stort bål og brændte dem. Moderen blev unævnelig. Og mange spørgsmål forblev ubesvarede. 

Da Trisse Gejls søns begynder at stille spørgsmål, rulles fortidens fortielser langsomt op. Det er blevet til den selvbiografiske roman ”De Unævnelige”, der er en roman om store og små fortielser nedarvet i to generationer. Om det vi ikke taler om, og om det der sætter varige, men usynlige mærker. 

I samtale med journalist Anne Anthon Andersen fortæller Trisse Gejl om romanen, baggrunden for romanen, og hvordan og hvorfor hun sætter ord på psykisk sygdom. Og om Trisse Gejls erfaringer i sit arbejde som forfatter ved Center for Kunst og Mental Sundhed. 

Samtalen er optaget på Folkemødet på Bornholm.

Har du brug for hjælp? 

Hvis du er i krise og har tanker om selvmord, hjælper det at tale med nogen. Det kan du gøre anonymt. Ring til Livslinien: Tlf. 7020 1201, alle årets dage fra kl. 11-05

Medvirkende

Trisse Gejl, forfatter

Tilrettelæggelse

Anne Anthon Andersen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Trisse Gejl, forfatter

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Anne Anthon Andersen

Lyt til Socialt Indblik