Afsnit: 52

Hvordan får vi flere udviklende øjeblikke? Med Rikke Yde Tordrup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Udviklende og nærværende øjeblikke med børn er et værn mod mistrivsel blandt børn og unge. Derfor skal vi have flere af dem, og i dette afsnit af ”Pædagogisk kvarter” sætter vi spot på, hvordan vi kan få flere af de udviklende øjeblikke.

Med igen er børnepsykolog Rikke Yde Tordrup, der har skrevet flere bøger om tryg tilknytning, og cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anja Kristine Hvidberg Olsen er med som programmets faste ekspert.

Og hun ser det som helt afgørende, at vi blandt andet i dagtilbuddene får sat tempoet ned og fokuseret på nærværet. Ellers er prisen mistrivsel og særligt blandt de børn, der i forvejen har det svært.

”De børn, der i forvejen ikke er tanket følelsesmæssigt op, de bliver virkelig taberne i dette her, fordi hjernen er plastisk og formbar, så hvis barnet får en masse erfaringer med, at det ikke kan hente hjælp i omgivelserne, og at der ikke er de her udviklende øjeblikke, så ender barnet med at blive en lille ø, som tænker: ”jeg klarer mig selv.”

Hør mere om betydningen af de udviklende øjeblikke, og hvordan vi får flere af dem.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Med Rikke Yde Tordrup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Med Rikke Yde Tordrup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik