Afsnit: 48

Hvorfor skal børn være opdelt efter alder i dagtilbuddet? Med Nina Worsaae Strauss og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Skal børn deles ind i grupper og stuer efter alder? Eller kan man blande børnene i den samme gruppe? Det er temaet i ugens udgave af ”Pædagogisk kvarter”, hvor pædagogisk leder i dagtilbuddet Eventyrhaven, Nina Worsaae Strauss, fortæller, hvordan de på deres familiestuer blander børnene på tværs af alder fra vuggestuealder til førskolealderen.

Årsagen til, at personalet i Eventyrhaven valgte at gå nye veje, var en tiltagende mistrivsel blandt de treårige børn.

”Der var ikke nok plads til dem. De treåriges udvikling er jo ret intens. Et treårigt barn skal kunne en masse ting og føle sig stor og sej. De øver sig på at holde op med at sove til middag og holde op med at bruge ble. Og de øver sig på at få øje på de andre børn og blive en god ven. Der er rigtig mange ting, en treårig skal øve sig på. Og hvis vi så har 20 treårige børn i samme gruppe, så er der ikke meget plads til at udvikle sig,” siger Nina Worsaae Strauss, der også oplevede, at det sled på medarbejderne.

”De havde jo svært ved at tilgodese børnenes behov. Og vi oplevede også, at forældrene begyndte at synes, at de treårige havde behov for en anden måde at blive tilgodeset på,” fortæller hun.

Derfor gik Nina Worsaae Strauss og personalet i Eventyrhaven på jagt efter en løsning på den problematik.

Resultatet blev familiestuerne, som blander børnene på tværs af alder.

Hvordan de valgte at gå til opgaven, og hvordan det så er gået, fortæller hun om i ”Pædagogisk kvarter”, hvor programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen fortæller, hvorfor hun synes, det er en god idé at se på, om den skarpe opdeling efter alder nu også er den bedste.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Nina Worsaae Strauss og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Nina Worsaae Strauss og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik