Afsnit: 1

Hvorfra stammer dit børnesyn?

Hvad betyder børnesynet for pædagogikken – og for børnene? Det stiller vi skarpt på i en ny podcastserie, som vi har valgt at kalde ”Nyt børnesyn – Pædagogisk kvarter med Anja Kristine Hvidberg Olsen”. Du får altså et aktuelt pædagogisk emne forklaret på et kvarter.

Første afsnithandler om, hvad ens egen barndom betyder for ens børnesyn. Og det betyder en hel del, fortæller Anja i podcasten.

”Når vi er pressede, så bliver vi kapret af vores automatpilot. Alle de normer og værdier, der nærmest er indlejret i vores DNA. Så er jeg fx vokset op i en familie, hvor det handlede om ”kæft, trit og retning” og et gammelt børnesyn, hvor man trækker meget på lydighedsmetoder, så vil jeg måske have en tendens til at stå på et perspektiv, der hedder, at ”barnet gør det godt, hvis det vil.” Så jeg vil hurtigt tænke, at hvis barnet ikke lytter efter det krav, jeg har sat lige nu, så er det, fordi det vil provokere mig,” fortæller Anja.

I podcasten fortæller hun om, hvordan man bliver mere opmærksom på betydningen af det, man som socialpædagog, pædagog eller forælder selv har med fra barndommen, og hvordan man arbejder med det både individuelt og i institutionen.

Vært for programmet er Niels Svanborg, der er journalist og redaktør på Socialt Indblik, og

Fast ekspert er Anja Kristine Hvidberg Olsen. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi, professionsbachelor i pædagogik, indehaver af Relationsformidlerne, og forfatter til bogen ”En ny vej til konflikthåndtering i dagtilbud – med Marte Meo og Low Arousal”.

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg, journalist og redaktør på Socialt Indblik

Johannes Elslo

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Johannes Elslo

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg, journalist og redaktør på Socialt Indblik

Lyt til Socialt Indblik