Afsnit: 5

Jeg kunne ikke se, at vi ikke kunne være forældre – det kan jeg nu

”Set i bakspejlet, så var jeg ikke klar dengang til at blive far. Jeg tror først, at jeg blev klar den dag, jeg gennembankede min datters mor, og jeg havde en truende voldsdom hængende over hovedet. Først den dag indså jeg, at jeg havde et problem med min vrede og mit temperament. Og at jeg skulle gøre noget ved det, hvis jeg skulle fortsætte et samliv med min datters mor.”

Det fortæller Jens i dette femte afsnit af ”Kasseret? Anbragte børns forældre fortæller”.

Igennem mange år havde Jens og hans kæreste ønsket sig, at hun blev gravid, og da de fik hjælp med kunstig insemination, blev kæresten endelig gravid. Men selvom de fik hjælp til at arbejde med deres forældreevne inden fødslen, besluttede kommunen, at barnet skulle tvangsfjernes ved fødslen.

Jens har været anbragt 10 forskellige steder, og da han som lille boede hjemme, stod den på tæsk fra faderen hver eneste dag. Den svære opvækst havde sat dybe spor i ham. Men hvor dybe, blev han først klar over flere år efter datterens fødsel.

I programmet fortæller Jens om, hvordan han nåede til accepten af datterens anbringelse. Og hvordan han selv kom ud af vredens og aggressionens tag.

I dag er han gennem FBU med til at rådgive og hjælpe andre forældre til anbragte børn.

FBU – LINIEN er en åben, anonym rådgivning for familier, der er i kontakt med de kommunale sociale myndigheder om eventuel støtte til børn og familier efter serviceloven. Telefon: 7027 0027

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik