Afsnit: 1

Jeg vil altid føle mig som en dårlig mor

”Hele vejen igennem har jeg tænkt, at jeg var en dårlig mor. Selvom jeg har prøvet at arbejde med den tanke, så har jeg den stadig den dag i dag. Selvom jeg ved, at jeg gør alt for min søn. Og min søn er anbragt, fordi han skal have det bedste af det bedste, så vil jeg altid have den hængende over mig. Den tror jeg aldrig forsvinder. ”

Sådan fortæller Malene i første afsnit af podcastserien ”Kasseret – anbragte børns forældre fortæller”.

Malene bliver som 22-årig mor til en søn. Den første lykke over at være gravid bliver hurtigt afløst af bekymringer over en hjertefejl hos sønnen. Og efter mange bekymringer og operationer er både Malene og hendes søn klar til livet.

Men Malenes søn udvikler sig ikke som andre børn. Som seksårig bliver han diagnosticeret som infantil autist med lettere retardering. Malene kæmper i årevis med at håndtere hans diagnose og til tider voldsomt udadreagerende adfærd. Alligevel har skyldfølelsen et stædigt tag i hende. Og skammen over at hun har måttet acceptere en anbringelse, prikker til hendes skyldfølelse næsten hver dag.

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg, journalist

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg, journalist

Lyt til Socialt Indblik