Afsnit: 59

Ledelse med hjerte og sværd. Med Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Jeg oplever, at mange pædagogiske ledere er rigtig dygtige til at lede med hjertet, fordi det ligger så tæt på den måde, man er sammen med børnene på. Det, der ofte mangler, er mere tydelighed i, hvilken opgave man er i gang med som leder, og det kræver somme tider et sværd for den leder, der skal få medarbejderne til at dreje et andet sted hen i deres pædagogik,” siger Peter Kofoed, der underviser pædagogiske ledere i netop ledelse, som ugens afsnit af ”Pædagogisk kvarter” handler om.

Peter Kofoed bruger de to begreber ’hjerte’ og ’sværd’, når han skal forklare om forskellige aspekter af ledelse, og programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen er helt enig i, at det ofte er sværdet eller det at skabe følgeskab, der volder de pædagogiske ledere udfordringer.

”Der er mange pædagogiske ledere, der står solidt på det her ’følgerben’. De går med, og de går med, og de går med. Det er også vigtigt, at lederen kan følge, men det er sandelig også vigtigt, at lederen kan tage ledelsesrummet efterfølgende,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen.

I programmet forklarer Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen mere om, hvad de mener med de to begreber ’hjerte’ og ’sværd’, når det drejer sig om ledelse. Og de fortæller om vigtigheden af, at lederen bliver dygtig til at være tydelig. Både for at lederen lykkes som leder, men også for medarbejdernes trivsel.

Peter Kofoed har arbejdet som konsulent i mere end 20 år med speciale i blandt andet stresshåndtering, udviklings- og samarbejdsprocesser og i coaching af ledere og ledergrupper.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik