Afsnit: 60

Lederen skal være rollemodel og skabe følgeskab. Med Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Hvilken rolle har den pædagogiske leder? Hvordan ser man sig selv som leder? Og hvad betyder det for lederen selv, medarbejderne og pædagogikken over for børnene? 

Det handler ugens ”Pædagogisk kvarter” om.

Fast ekspert i programmet er som altid Anja Kristine Hvidberg Olsen, og ugens gæst er Peter Kofoed, der sammen med Anja Kristine Hvidberg Olsen underviser pædagogiske ledere.

De mener begge, at tydelighed og det at kende sig selv er en vigtig forudsætning for at blive en god leder.

”I den pædagogiske verden er der rigtig mange, der har et stort hjerte og stor empati. Og det vil sige, at jeg nemt kan komme til at miste kontakten med mine egne behov som leder. Så man skal som leder få kigget lidt på det og blive trænet i ikke altid kun at være optaget af alle de andres udfordringer, men også være optaget af sine egne udfordringer,” siger Peter Kofoed og fortsætter:

”Det handler om at forstå, at vi kan have nogle roller, som er uhensigtsmæssige i forhold til at håndtere denne opgave på den bedst mulige måde, så vi som leder kan trives i det og så medarbejderne trives. Så jo mere jeg forstår det, kan mentalisere omkring det og har en refleksion om det, jo større chance er der for, at jeg kan flytte de andre”.

Peter Kofoed møder i sin undervisning pædagogiske ledere, der selv står på et nyt børnesyn og en god pædagogik, men oplever, at det kan være svært at få medarbejderne med.

Hvordan man så bedre kan forstå sig selv som leder, og hvordan man kan skabe følgeskab og være mere tydelig, taler Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen mere om i programmet.

Peter Kofoed har arbejdet som konsulent i mere end 20 år med speciale i blandt andet stresshåndtering, udviklings- og samarbejdsprocesser og i coaching af ledere og ledergrupper.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Peter Kofoed og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik