Afsnit: 39

Når vi glemmer at lytte, opstår konflikterne – Med Mette Madelaire og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Når samarbejdet med forældrene er gået i hårdknude, så kan det være svært at finde en fælles retning. Og det får konsekvenser for børnene, ”siger Mette Madelaire i ugens afsnit af ”Pædagogisk kvarter”, der handler om konflikter mellem forældre og pædagoger eller lærere.

Sammen med vores faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen fortsætter vi vores minitema om konfliktløsning og sætter denne gang fokus på, hvordan konflikter med forældre kan udvikle sig, og ikke mindst hvad man som lærer eller pædagog kan gøre for at undgå, at konflikterne udvikler sig.

Et af rådene er at stille sig selv et særligt spørgsmål.

”Noget af det, jeg synes er helt klassisk som optrapning til en konflikt, det er, når vi ikke formår at høre, hvad den anden siger, fordi vi har travlt med at tænke, hvad vi selv skal svare. Det er når vores forsvarstale går i gang, at ørerne falder af. Derfor er det interessant at stille sig selv spørgsmålet: Hvornår har man lyttet uden samtidig at tænke over, hvad man selv skulle svare?” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen.

I podcasten, der er en fortsættelse af sidste uges program, fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen og Mette Madelaire mere om konflikternes udvikling og håndtering.

Mette Madelaire er cand.soc. i pædagogik og uddannelsesstudier samt socialvidenskab ved Roskilde Universitet og har siden blandt andet uddannet sig som konfliktmægler ved Center for Konfliktløsning.

Programmet nævner en række modeller, som du kan finde mere om på Mette Madelaires hjemmeside her.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Mette Madelaire, cand.soc. i Pædagogik og uddannelsesstudier samt Socialvidenskab ved Roskilde Universitet

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Mette Madelaire, cand.soc. i Pædagogik og uddannelsesstudier samt Socialvidenskab ved Roskilde Universitet

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik