Afsnit: 53

Ro på, forældre. Bare vær nærværende. Med Rikke Yde Tordrup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Vi har et tilknytningssystem, som tænder, når vi bliver forældre, og det kan guide os uden at vi overhovedet har læst en eneste bog,” siger børnepsykolog Rikke Yde Tordrup, der i Pædagogisk kvarter fortæller, hvordan hun oplever, at forældreskabet er blevet gjort tiltagende kompliceret.

”Forældre vil jo rigtig gerne gøre det godt, og så søger de information om det. Der er jo et eksploderende marked for det, så forældre kan aldrig blive færdige med at læse om det. Derfor er det godt, hvis man bruger det som inspiration, men at man ikke tænker, at forældreskabet er afhængig af det,” siger Rikke Yde Tordrup.

Hun opfordrer forældrene til at slappe af og sætte fokus på nærværet.

Anja Kristine Hvidberg Olsen, der er fast ekspert i programmet, oplever, at forældre indimellem bliver vaklende i deres rolle, når man som pædagog møder dem i dagtilbuddet.

”Vi er mennesker på godt og ondt. Når vi begynder at tage en maske på, fordi vi som forældre har læst eller hørt eller andet, så bliver det svært for os som forældre at stå i vores integritet men også for vores børn at aflæse ’hvem er du, og hvem er jeg’,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen, der opfordrer til, at man i dagtilbuddet er med til at italesætte, hvilken rolle forældrene spiller i dagtilbuddet.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Rikke Yde Tordrup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Rikke Yde Tordrup og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik