Afsnit: 57

Sådan skaber vi en vensom kultur. Med Anne Søgaard og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Når vi har vensomme kulturer, så har vi valgt, at det er en værdi, at vi er forskellige,” siger Anne Søgaard i ugens ”Pædagogisk kvarter”, der handler om, hvordan vi skaber den vensomme kultur.

Anne Søgaard er uddannet pædagog og har skrevet bogen Vensomhed, og i program 56 fortalte hun om den vensomme kultur, og hvad den kan for både børn og voksne.

I denne uge fortæller hun så, hvordan vi som voksne tager ansvar for at skabe en vensom kultur, hvor ansvaret for, at ingen føler sig ensomme, er kollektivt og ikke den enkeltes.

Og der er grund til at sætte spot på vensomheden, fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen, der er fast ekspert i programmet. For hvis ikke vi aktivt tager ansvar for at skabe den vensomme kultur, så risikerer den uvensomme kultur at få overtaget.

Anne Søgaard holder foredrag og workshops og arbejder med at skabe en kultur, der fremmer trivsel og venskaber blandt børn og unge.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Anne Søgaard og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Anne Søgaard og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik