Afsnit: 35

Skal pædagogerne elske børnene? Med Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Jeg mener, at det er dybt professionelt at mærke kærlighed til de mennesker, vi drager omsorg for. Hvad enten det er i dagtilbud, demensomsorg eller andre steder på velfærdsområdet. For mennesker udvikler sig af den kærlighed og omsorg, de møder,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen i nyt afsnit af ”Pædagogisk kvarter”, der handler om den professionelle kærlighed.

Men selvom vi kalder det professionel kærlighed, så er den måske ikke så forskellige fra den kærlighed, vi kender fra private relationer, mener Anja Kristine Hvidberg Olsen.

”Kærlighed viser sig jo i vores helt almindelige omgang med hinanden. Med hvilke øjne kigger vi på barnet? Kigger vi på barnet med kærlige, varme øjne, hvor barnet kan spejle sig op i et ansigt, der uden tvivl indikerer til barnet: ’du er værdifuld for mig’? Vi ser kærlighed i pædagogernes berøring, når de nænsomt lægger denne her kærlige regulerende hånd på det barn, der måske mærker uro i kroppen. Der er jo der, vi ser kærligheden,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen og fortsætter:

”Så vi kan se spor af kærlighed mange steder, og hvis vi tager det ud af ligningen, fordi vi er bange for, at vi bliver uprofessionelle eller involverer os for meget, så tænker jeg, det vil ramme mange børn og unge.”

Lyt med og hør, hvad man kan gøre for at få mere kærlighed ind i den pædagogiske praksis og i dagtilbuddet.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik