Afsnit: Bonusafsnit

Skam og skyld tynger anbragtes forældre – samtale med psykolog Gitte Jørgensen om skam og skyldfølelse

”Hvis du siger, at jeg er en dårlig forælder, så er det hele mig, der er forkert. Så jeg kan ikke gøre noget. Lige meget hvad jeg gør, så er jeg blevet defineret som, at hele mig er forkert. Det er et voldsomt stempel,” siger psykolog Gitte Jørgensen fra skole- og behandlingshjemmet Skovgården i et bonusafsnit til podcastserien ”Kasseret? Anbragte børns forældre fortæller”.

Skam og skyldfølelse er ofte følelser, der følger med, når forældre får anbragt deres barn. Og i de sidste programmer i serien er det et af de temaer, som står tilbage. Særligt Malene taler i program 1 om at føle sig som en dårlig mor.

På Skole- og behandlingshjemmet Skovgården bor 18 anbragte børn, og som psykolog på Skovgården de sidste 22 år har Gitte Jørgensen mødt mange forældre til anbragte børn.

I dette bonusprogram fortæller psykolog Gitte Jørgensen om forældrenes skam og skyldfølelse, om hvorfor det er forbundet med så meget skam at være forældre til et anbragt barn, hvorfor skam også kan være forbundet med noget positivt, og hvordan Skovgården arbejder med at hjælpe forældrene ud af skammen.

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik