Afsnit: 4

Små tilskuere

Selv erfarne læger og sygeplejersker kan blive berørte og rådvilde i mødet med børn som pårørende til alvorligt syge forældre. Og i Danmark findes der ingen klare regler for, hvordan man som sundhedsprofessionel skal forholde sig til de pårørende børn.

Hvad det betyder for, hvordan børnene bliver modtaget på afdelingerne – det ved Annemarie Dencker noget om. Hun er cand.mag. i pædagogik og antropologi og programleder for pårørendeområdet i Det Nationale Sorgcenter.

I forbindelse med sin ph.d.-afhandling fra 2017 interviewede hun læger, sygeplejersker og forældre for at finde ud af, hvorfor børn og unge indimellem bliver lidt for usynlige på hospitalerne.

Så Annemarie Dencker ved altså en masse om, hvordan er det at være forælder, mens man er alvorligt fysisk syg? Hvordan det er at være barn af alvorligt syge forældre. Og hvordan er det at være sundhedspersonale.

Podcastvært Julie Bondo Gravesen taler i dette afsnit med Annemarie Dencker for at blive klogere på, hvordan de sundhedsprofessionelle bedre kan støtte børn som pårørende.

Medvirkende

Annemarie Dencker

Tilrettelæggelse

Julie Bondo Gravesen og Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Annemarie Dencker

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Julie Bondo Gravesen og Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik