Afsnit: 4

Sprog og kulturelt kendskab baner vejen for succesfuld familiebehandling – interview med stifter Amelevi Rathleff fra Memox

I Urbanplanen på Amager, hvor Amelevi Rathleff er vokset op, var der mange familier med anden etnisk baggrund, der i perioder havde brug for støtte. Men ofte var hjælpen udfordret af kulturelle og sproglige barrierer.

”Der er rigtig mange to-sprogede i Urbanplanen på Amager, og jeg er sikker på, at hvis der havde været familiebehandlere, som kommunikerede med kulturel forståelse og på samme modersmål som de familier, der havde det svært, så kunne de have været hjulpet nemmere og hurtigere, end når man kommer med en tolk,” siger Amelevi Rathleff, der senere som sagsbehandler i en kommune oplevede præcis det samme.

”Jeg oplevede gang på gang udfordringer i samarbejdet med familierne, hvor jeg tænkte, at dette her kan vi gøre smartere.”

I 2012 stiftede Amelevi Rathleff så Memox, der har specialiseret sig i at hjælpe familier med anden etnisk baggrund end dansk, som en enkeltmandsvirksomhed.

I dag er der 200 konsulenter ansat. De taler tilsammen ikke mindre end 80 forskellige sprog og dialekter. Og de samarbejder med kommuner over hele landet.

I dette program skal du høre Amelevi Rathleff fortælle om vejen til en succesfuld virksomhed, om den stolthed, der følger med, når man lykkes med at løfte kvaliteten inden for socialområdet – og hvorfor det gør hende rasende, når der peges fingre af at tjene penge på socialt arbejde.

web annonce test1

Podcastserien er produceret og udgivet af Socialt Indblik støttet af EKKOfonden.

Tilrettelæggelse

Eva Frydensberg Holm og Rikke Bergquist (red.)

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Eva Frydensberg Holm og Rikke Bergquist (red.)

Lyt til Socialt Indblik