Afsnit: 37

Stop med at kigge skævt til kolleger og forældre – med Anja Kristine Hvidberg Olsen

Hvordan påvirker andres tanker, meninger og domme vores måde at være sammen med børnene på?

Det fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen i denne uges udgave af ”Pædagogisk kvarter”.

”Når vi begynder at blive alt for optagede af, hvad andre tænker, mener og synes, så begynder vi at miste vores autentiske lederskab. Børnene kan godt aflæse, at vi ’lader som om’. ”Nu er jeg den, der opdrager dig, fordi jeg kan se, at der er en pædagog derovre, der står og kigger på mig som forælder. Man mister kontakten, når man ikke har sig selv med som forælder eller pædagog. Og man mister også sine egne grænser,” siger Anja Kristine Hvidberg Olsen og refererer til et citat af den afdøde familieterapeut Jesper Juul.

”Forældre skal stoppe med at spille forældre, men i stedet være forældre,” citerer hun, og hun mener i øvrigt, at det samme gælder for pædagogerne, der skal stoppe med at spille pædagoger ud fra andres forventninger, men i stedet være autentisk og personlig i relationen til børnene.

Hvordan pædagogerne så skal gå til forældrene og til hinanden som kolleger, det fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen om i podcasten.

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik