Afsnit: 40

Vi har brug for et fælles sprog om konflikter – med Mette Madelaire og Anja Kristine Hvidberg Olsen

”Mange gange har vi ikke et sprog for de ting, der kendetegner konflikter. Ligesom man som medarbejder og leder får kompetenceudvikling i mange andre ting, så er det vigtigt, at man også får et fælles fundament at stå på, når det handler om konflikter. Så man som kolleger kan hjælpes ad med at tage fat i det på et tidligt stadie,” siger Mette Madelaire, der er uddannet konfliktmægler og gæst i programmet ”Pædagogisk Kvarter”. 

Programmet er en fortsættelse af de sidste to ugers programmer med fokus på konflikternes udvikling og håndtering. Denne uge handler det så om håndtering af konflikter mellem medarbejderne i dagtilbud og skole.

Med i programmet er som altid er vores faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen, som opfordrer til, at man i ’fredstid’ sætter fokus på de potentielle konflikter, og hvordan man arbejder med dem, når de er på vej eller er eskaleret.

Hvordan man så kan tage fat på det arbejde, fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen og Mette Madelaire mere om i podcasten.

Mette Madelaire er cand.soc. i pædagogik og uddannelsesstudier samt socialvidenskab ved Roskilde Universitet og har siden blandt andet uddannet sig som konfliktmægler ved Center for Konfliktløsning.

Programmet nævner en række modeller, som du kan finde mere om på Mette Madelaires hjemmeside her

Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Mette Madelaire, cand.soc. i pædagogik og konfliktmægler ved Center for Konfliktløsning

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Mette Madelaire, cand.soc. i pædagogik og konfliktmægler ved Center for Konfliktløsning

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik