Afsnit: 43

Vi har brug for mere plads i institutionerne – med Christoffer Eriksen og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Hvorfor vækker det kun harme, når dyr lever på alt for lidt plads? Vi har gang i et socialt eksperiment med vores børn, når de er på så lidt plads i daginstitutionerne hver eneste dag. Hvorfor er det undsluppet vores opmærksomhed?

Sådan spørger Christoffer Eriksen, der er pædagog, i denne uges ”Pædagogisk kvarter”.

Ugens tema er plads i daginstitutionerne, og det er ifølge programmets faste ekspert Anja Kristine Hvidberg Olsen et alt for overset tema. For den trange plads skaber konflikter og stress blandt både børn og pædagoger, fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen.

Hun ser en fare for, at det særligt er de børn, der i forvejen er udfordrede, der lider under for mange børn på for lidt plads med for få pædagoger.

”Vi så under corona, hvor der var færre børn i institutionerne, at de børn, der var på kanten af fællesskabet, og som pædagogerne måske ikke rigtig havde haft øje på, de poppede frem, blev synlige og en del af noget, de ikke havde været en del af før,” fortæller Anja Kristine Hvidberg Olsen.

Både hun og Christoffer Eriksen kalder på politisk handling, fordi problemet ikke kan løses af pædagogerne selv. Anja Kristine Hvidberg Olsen er fra Relationsformidlerne og Kompetenceuniverset. Hun er cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til flere bøger.

Medvirkende

Christoffer Eriksen og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Medvirkende

Christoffer Eriksen og Anja Kristine Hvidberg Olsen

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik