Afsnit: 4

Vi kan hjælpe flere udsatte borgere, når virksomheden vokser – med Mathias Calland, forstander, Fonden Semai

Høj kvalitet i det sociale arbejde kræver en stabil økonomi og en solid organisation. Det er filosofien bag de vækstplaner, som Mathias Calland har sat gang i som forstander for Fonden Semai, der har eksisteret i 25 år.

I fjerde afsnit af podcastserien ”De sociale iværksættere” fortæller han om, hvorfor han som ambitiøs pædagog ser det at være iværksætter som en naturlig forlængelse af jobbet som pædagog.

”Jeg vil gerne gøre noget mere for flere. Da jeg var pædagog, kunne jeg kun hjælpe én person, men nu har jeg mulighed for at gøre det for mange, fordi det er mig, der tegner dagligdagen her på stedet. Og når vi vokser, kan vi hjælpe flere til at få et bedre liv. At være pædagog og iværksætter er derfor ikke så fjernt fra hinanden. Jeg bliver skuffet, når jeg ikke lykkes med en borger, jeg gerne vil hjælpe. Det er ikke anderledes, end når jeg bliver megaskuffet, hvis vi ikke lykkes med at udvikle Fonden Semai til at være det bedst mulige sted for de mennesker, der bor her,” siger Mathias Calland, der ser væksten som en forudsætning for at kunne nå ambitiøse kvalitetsmål.

”Vi har med mennesker at gøre, som har det meget skidt. Og hvis vi ikke har tilstrækkelige støtteforanstaltninger omkring de medarbejdere, der er tæt på, så kommer de til at have svært ved at fungere sammen med borgerne. Og så bliver kvaliteten dårligere. Derfor er tanken at have en størrelse, som kan understøtte medarbejderne og sikre, at de forventninger, der er til kvaliteten hos os, dem lever vi op til og måske endda også lidt over,” siger Mathias Calland og fortsætter:

”Vi har en økonomisk bundlinje og en social bundlinje, og de to bundlinjer er hinandens forudsætninger. Kvaliteten ligger i den sociale bundlinje. Men det kræver økonomi og stabilitet at opnå kvaliteten. Så vi kan ikke opnå kvaliteten uden den økonomiske bundlinje.”

web annonce test1

Podcastserien er produceret og udgivet af Socialt Indblik støttet af EKKOfonden.

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Følg Socialt Indblik

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg

Lyt til Socialt Indblik