fbpx
Vi skal have stjerner og forbilleder blandt pædagoger, socialrådgivere og SOSU’er
Medarbejderne i socialsektorens praksis skal være langt mere synlige i den offentlige debat. Skal vi løse udfordringerne både for borgerne og med rekrutteringen, skal vi have de medarbejdere, der står med hverdagens udfordringer og løsninger på banen. Vi har brug for deres viden og perspektiver. Og brug for, at de viser deres store betydning for borgerne og samfundet. Desværre virker det, som om virksomheder og offentlige myndigheder har pakket dem væk af frygten for mediernes dårlige omtale. I stedet bliver samtalen overladt til forskere, eksperter og ledere. Derfor inviterer Socialt Indblik nu til åbent redaktionsmøde for at få succeshistorier fra praksis.
7. september 20237 min læsning
Vi har brug for at diskutere, hvad et velfærdssamfund er 
Hvis ikke vi får taget en diskussion om, hvad et velfærdssamfund er, og hvilke værdier det bygger på, så kan vi ikke navigere i det ekspertvælde, som politikerne lige nu har sat til at forvalte vores fælles velfærd. Er borgernes rettigheder fundamentale i forståelsen af velfærd? Skal vi investere mere i socialsektoren, når vi ved, at vi kan redde liv og livskvalitet? Før vi diskuterer rammerne og økonomien, skal vi som samfund sætte retningen og værdierne. Det gør vi gennem demokratisk samtale – ikke ekspertrapporter.
16. maj 202314 min læsning
Undskyld, fordi vi ikke værner om jeres historie
Stat og kommuner har ansvar for mennesker med fysiske, psykiske eller sociale problemer. Det er samfundets forpligtelse at sikre ordentlige vilkår for disse grupper, og derfor er det på sin plads at sige undskyld, når samfundet har svigtet sin opgave.
1. september 20226 min læsning

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev

Du får god, seriøs og konstruktiv journalistik i form af artikler og podcasts. Direkte i din indbakke hver uge.